Hazır Yufka ile Su Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır yufka (yaklaşık 12-14 adet)
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 400 gram lor peyniri veya beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- Üzeri için çörek otu ve susam
Yapılışı:
- İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Bir kasede lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Geniş bir tencerede 4 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Böreği pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları teker teker kaynar sudan çıkarıp suyuna batırıp çıkarın ve fazla suyunu süzdürerek tepsiye serin.
- Her iki yufkadan sonra hazırladığınız peynirli harçtan ince bir katman yayın.
- Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. En üste iki kat yufka koyun.
- Kalan 2 yumurtayı bir kasede çırpın ve böreğin üzerine gezdirin.
- Üzerine erittiğiniz tereyağını sürün, çörek otu ve susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan böreği 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yufkaları suya batırırken çok yumuşamalarına izin vermeyin, aksi halde börek dağılabilir.
- İç harcı olarak isteğe göre kıyma veya ıspanak da kullanabilirsiniz.
- Böreğin üzeri çok çabuk kızarmasına rağmen içi pişmemiş olabilir, bu nedenle kontrollü pişirin.
- Daha lezzetli olması için iç harcına nane veya dereotu ekleyebilirsiniz.
|