Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır yufkadan tepsi böreği, hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolay olan bir tariftir. Bu börek, kahvaltılarda, öğlen yemeklerinde ve özellikle çay saatlerinde sıkça tercih edilen bir lezzettir. Hazırlık süresi yaklaşık 15-20 dakikadır ve el oyalamadan kolayca yapılabilir. Şimdi, bu pratik ve lezzetli börek tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka

Yufkaları Islatmak İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İç Harcı İçin

  • 400 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan tepsi böreği yapımı için öncelikle iç malzemeler hazırlanır. Bunun için kuru soğanlar ve sarımsakların kabukları soyulur. Soğanlar küp küp doğranırken, sarımsaklar ince ince kıyılır. Geniş bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Üzerine soğanlar ve sarımsaklar eklenerek yumuşayana kadar kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve kıyma pişene kadar yaklaşık 8-10 dakika daha kavrulur. Kıyma pişerken soğanların yanmaması için ara ara karıştırılır. Kıyma piştikten sonra tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır.

Başka bir kapta yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Böreğin pişirileceği fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır. Fırın tepsisinin tabanına tek kat yufka bütün olarak serilir. Geri kalan 4 adet yufka iki eşit parçaya bölünür. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır.

Alt tabanın diğer katlara göre biraz kalın olması için üzerine 2 adet yarım yufka daha konularak sos ile tekrar ıslatılır. İç harç fırın tepsisine eşit şekilde dağıtılır. İç harcın üzerine tekrar 2 adet yarım yufka serilir ve yufkalar sos ile ıslatılır. Aynı işlem tüm yufkalar bitene kadar devam edilir. Son kata gelindiğinde tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar bohça gibi kapatılır. Kalan sosun içine bir adet yumurta daha ilave edilip iyice çırpılır ve tüm sos böreğin üzerine dökülür.

Börek, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırının pişirme hızına göre börek, fırın içinde ara ara yönü çevrilebilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında biraz dinlenmesi için üzeri temiz bir sofra bezi ile örtülür. İstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni