Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır yufkadan peynirli börek, hızlı ve kolay hazırlanması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. İster sabah kahvaltısında, ister öğlen yemeğinde çayın yanında rahatlıkla tüketilebilir. Yediden yetmişe herkesin severek yediği bir börektir. İç malzemesi tercihe göre farklılık gösterebilir. Bu lezzetli böreği çok pratik şekilde hazırlayacaksınız. Kolay gelsin.

Hazır Yufkadan Peynirli Börek İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Yufkaları Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İçi İçin

  • 300 gram böreklik az yağlı tuzsuz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin

  • 1 yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan peynirli börek yapımı için öncelikli olarak biraz derin bir kâsede yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Diğer bir kapta böreklik peynir çatal yardımıyla ezilir. Kaşar peyniri rendelenir ve peynire eklenir. Dereotu ve maydanoz ayıklanarak temizlenir ve kesme tahtası üzerinde ince ince kıyılır. Dereotu ve maydanozlar da peynire eklenerek iç harç iyice karıştırılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır.

Hazır yufkadan peynirli börek için tercihe göre ister fırın tepsisi, ister genişçe bir borcam tercih edilebilir. İlk olarak fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır. Tek yaprak yufka mutfak tezgâhına serilir. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır. Üzerine bir kat daha yufka serilir ve aynı şekilde yufka tekrar ıslatılır. Yufkalar dörde bölünür. Bölünen her bir parça tekrar ikiye bölünür. Böylece yufka sekiz eşit parçaya bölünmüş olur. Her bir yufka parçasına eşit miktarda iç malzemeden konur. Yufkalar geniş kısımdan ikiye katlanarak 3 parmak kalınlığında sarılır.

Hazırlanan börekler yağlanan fırın tepsisine dizilir. Geriye kalan 4 adet yufka için de aynı işlem tekrarlanır. Tüm börekler hazırlandığında son olarak bir kapta yumurta iyice çırpılarak yumurta fırçası yardımıyla tüm böreklerin üzerine sürülür. Böreklerin üzerine susam ve çörek otu da serpilerek fırına verilir. Börek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında biraz dinlendirilir. Servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.

Ekstra Bilgiler

Bu böreği hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır:
  • Yufkanın kurumaması için hızlı çalışmak önemlidir.
  • Yufkaların eşit şekilde ıslanması, böreğin her tarafının aynı şekilde pişmesini sağlar.
  • Susam ve çörek otu yerine mavi haşhaş tohumu da kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6