Hazır Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Hazır Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklavalık Yufkadan Börek

Hazır baklavalık yufkadan yapılan börek, zaman kısıtı olanlar için hızlı ve lezzetli bir alternatif sunar. Bu börek, hem sıcak hem de soğuk olarak çıtırlığını korur ve misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek oluşturur. Akşam yemeklerinde ve çay saatlerinde rahatlıkla servis edebilirsiniz. İşte, hazır baklavalık yufkadan börek tarifi için detaylar:

Hazır Baklavalık Yufkadan Börek İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sade soda
  • 3 yumurta
  • Susam

Börek İçin İç Malzemeler

  • 4 adet haşlanmış patates (isteğe bağlı peynir veya kıyma)
  • 3 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Hazır Baklavalık Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın veya çatal yardımıyla ezin. Soğanları soyup doğrayın ve tencereye alın. Soğanları kavurduktan sonra doğranmış patatesleri ve istediğiniz baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Böreğin sosu için eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, soda ve yumurtayı geniş bir kaba alıp iyice karıştırın. Baklavalık yufkaları 5'er adet olarak ayırın. Yufkaları tek tek açıp hazırlanan sosu fırça yardımıyla yufkalara sürün. Beş yufkaya da aynı işlemi yapın.

Uzun kenarlı olan kısma hazırladığınız iç harcı koyun. İç harcı koyduktan sonra yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Hazırladığınız böreklerin üzerine kalan sosu sürün. Sosu döktükten sonra üzerine susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsinizi yerleştirin ve börekler kızarana kadar pişirin. Börekler piştikten sonra yumuşak olmaları için bir kaseye su koyup böreklerin üzerine serpin. 10 dakika dinlendirdikten sonra börekler servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni