Hazır Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Hazır Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Baklava yufkası, yapılışı itibariyle ince ve çıtır bir dokuya sahiptir. Birçok kişi tarafından hazır baklava yufkasının böreğe ayrı bir lezzet kattığı dile getirilmektedir. Ülkemizde çoğunlukla Akdeniz ve Ege bölgelerinde yapılarak tüketilen bu lezzet, kahvaltılarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özel günlerinizde misafirlerinize sunacağınız bu pratik lezzetin yapılışı oldukça kolaydır. Ayrıca çocuklar tarafından çıtır çıtır olmasından dolayı sevilerek tüketilen bir besindir. Kalori değerinin normal düzeylerde olması nedeniyle doyurucu bir lezzet olan hazır baklava yufkasından hazırlanan börek, oldukça pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Bugün sizlerle birlikte hazır baklava yufkasından börek tarifini paylaşacağız.

Hazır Baklava Yufkasından Börek Malzemeleri

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu veya soda

İçi için

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam

Hazır Baklava Yufkasından Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle paket halinde bulunan baklava yufkaları çıkarılır. Yufkalar, paket içerisinde toplamda otuz adet olduğundan dolayı beşerli gruplar halinde ayrılarak bir kenara konur ve yufkaların birbirinden ayrılması için bekletilir. Bu arada, orta boy bir tava içerisine az miktarda tereyağı veya sıvı yağ koyularak kısık ateşte yağın kızarması sağlanır. Yağ kızarınca içine kıyma eklenir ve kaşık yardımıyla tavaya dağıtılarak kavrulması sağlanır. Kıyma yağını verince üzerine ince ince kıyılmış soğanlar eklenir. Soğanlar suyunu verince, kıymanın üzerine karabiber, tuz ve pul biber eklenerek karışım tamamlanır. Börek içi piştikten sonra bir kenara alınarak soğumaya bırakılır.

Ardından, orta boy bir kap içerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır. Bu çırpma işleminden sonra soda veya maden suyu karışıma eklenir. Karışım hazır olunca, tezgah üzerinde hazır olan yufkalar bu karışıma hafifçe batırılarak baklava yufkasının yumuşaması sağlanır. Tezgah üzerine serilen ve sodalı yoğurt yardımı ile yumuşatılan yufkaların içine hazırlanan kıymalı iç konularak rulo şeklinde sarılır. Bu işlemler gerçekleştikten sonra, fırın tepsisine tüm börekler dizilir. Üzerinin çıtır bir görüntü sağlaması amacıyla, yumurta sarısı bir fırça yardımı ile sürülerek üzerine bir tutam susam eklenir. Ardından, 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-30 dakika kadar pişirilir. Dilimler halinde pişimi tamamlanan börekler, bir servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni