Hazır Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Börek

Hazır yufka, modern mutfaklarda zaman ve emek tasarrufu sağlayan en önemli malzemelerden biridir. Geçmişte, birçok kadın hamurunu kendisi açmak zorundayken, bugün hazır yufkalar sayesinde çeşitli hamur işleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Özellikle çalışan kadınlar için büyük bir kolaylık olan bu yufka türü, ince yufka açma zanaatini öğrenme zorunluluğunu da ortadan kaldırmıştır. Hazır yufkalar, börekten baklavaya kadar geniş bir yelpazede kullanılabilmektedir. Ancak, hazır yufka alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus tazeliğidir. Genellikle haftalık üretilen yufkaların en taze olanlarını tercih etmek, lezzet ve kullanım kolaylığı açısından önemlidir.

Bu makalede, sizlere hazır yufkadan haşhaşlı börek tarifini sunacağız. Ancak, tarifimize başlamadan önce yufka alırken tazeliğini mutlaka kontrol etmenizi öneriyoruz.

Malzemeler

  • 1 paket yufka (Pakette genellikle 5 adet bulunur)

Böreğin İç Malzemesi İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kasesi ezilmiş haşhaş
  • 1 çorba kasesi şeker

Hazırlık Aşaması

Öncelikle, yufkalardan bir tanesini tezgâhınıza açarak sigara böreği şeklinde üçgenler halinde parçalara ayırmalısınız. Bu işlemi yapmak için yufkaları katlayarak üçgen elde edinceye kadar devam edebilirsiniz. Katladığınız yufkayı bıçak yardımı ile keserek istediğiniz boyutta üçgenler oluşturabilirsiniz. Bu yöntem, yufkada boşa gidecek parça bırakmamak için idealdir. İsterseniz üst üste de açabilir ya da tek tek yapabilirsiniz.

Her bir üçgen parçanın içerisine iç malzemeleri hazırlamak için belirtilen malzemeleri önünüze alın. Ezilmiş haşhaş ve sıvı yağı bir kaseye dökerek özleşinceye kadar karıştırın. Sonrasında oluşturduğunuz parçaların her birinin içerisine göz kararı belirlediğiniz miktarları koyup sarın. Bu işlemi, iç malzemesi ya da yufka bitene kadar tekrarlayın. İç malzemesi yetmezse, aynı miktarlarda yeniden hazırlayabilirsiniz. İsterseniz kaşık yardımıyla isterseniz börek fırçası yardımıyla iç harcı sürebilirsiniz.

Hazırladığınız her parçayı, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştiriniz. İşlemler bittikten sonra en son üzerlerine şekeri serpiştirerek, kalan haşhaş ezmesi varsa onların da üzerine sürerek, 180 derecede ısınmış fırına yerleştiriniz.

Farklı lezzetleri denemeyi sevenler için ideal bir börek çeşididir. Hem evinizde kolayca yapabileceğiniz hem de ailenize gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz bu börekler, sofralarınıza lezzet katacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni