Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek, Yapımı oldukça pratik olan bu börek tarifi lezzet yönünden de oldukça güzel olmaktadır. Ani gelen misafirleriniz için oldukça lezzetli olan bu böreği kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz. Şimdi hazır yufkadan patatesli börek nasıl yapılır ve malzemeleri neler bunları tarif etmeye çalışacağım.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Malzemeleri
  • Üç adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Üç adet yufka
Yufkaların üstüne sürmek için
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir adet yumurta
Üzeri için
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayın ve haşlandıktan sonra çatal yardımı ile patatesleri ezin. Yarım demet maydanozu doğrayın ezilmiş patateslere ilave edin baharatları ve tuzu ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştırın. İç harcını bir kenara alın. Şimdi yufkaların üzerine sürülecek sosu hazırlamaya başlayın. Bunun için yarım su bardağı sütü, yarım su bardağı sıvı yağı ve bir adet yumurtayı bir kabın içinde iyice karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yufkanın düz kenarını kendinize çevirin ve hazırlamış olduğunuz sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın her tarafına sürün sonra hazırlamış olduğunuz patatesli harçtan yufkanın bir kenarına koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın. İlk sardığınız yufkayı kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verin ve yağlanmış fırın tepsinin tam ortasına yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp saralım sonra ilk böreğin devamı şeklinde sararak tepsiye yerleştirin. Kalan sütlü karışımı da fırça ile böreğin üzerine kenarlarına iyice sürün ve son olarak bir adet yumurta sarısını da çırpın ve böreğin üzerine sürerek susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreğin her tarafı kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 30 dakika pişirin böreği. Fırından çıktıktan sonra beş dakika kadar böreği dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri