Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz fırında yufka böreği, hem lezzetli hem de pratiktir. İster peynirli, ister patatesli yapabileceğiniz bu börek için aşağıda detaylı tarif verilmiştir.

Fırında Yufka Böreği Malzemeleri

  • 1 paket yufka
  • Yarım kilo beyaz peynir (Patatesli yapacaklar için 4 adet haşlanmış patates)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Pul biber ve tuz

Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Fırında Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

1. Bir kabın içerisine yarım kilo beyaz peyniri koyun. (Eğer patatesli yapıyorsanız, patatesleri haşlayın ve küçük parçalara bölerek ezin. Peynir yerine patates kullanın.) 1 demet maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. 1 kuru soğanı yemeklik doğrayın. İsterseniz kuru soğanı kavurabilirsiniz. Pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın.

2. Ayrı bir kabın içinde yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ve sıvı yağı çırpın.

3. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı tepsiye tam gelecek şekilde serin. Üzerine hazırladığınız yoğurt karışımından dökün ve yayın. İkinci yufkayı da aynı şekilde serin ve yoğurt karışımını sürün. Üçüncü yufkayı serdikten sonra yoğurt karışımı yerine hazırladığınız iç harcı dökün ve yayın.

4. Üzerine sırasıyla dördüncü yufkayı serin ve yoğurt karışımını sürün. Beşinci yufkanın üzerine de yoğurt karışımını döküp sürün ve altıncı yufkayı yerleştirin. 1 adet yumurta sarısını, susam ve çörek otunu karıştırıp böreğin üzerine sürün.

5. Fırına koymadan önce dilediğiniz şekilde dilimleyin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp servis edin.

Afiyet olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ali Buğra

25 Temmuz 2024 Perşembe

Patatesli yaparken peynir kullanmamak mı gerekiyor? Patatesleri ezdikten sonra böreğin içine eklerken yoğurt karışımının üzerine mi koyuyorsunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ali Buğra,

Patatesli börek yaparken peynir kullanmak tamamen tercih meselesi. Kimileri sadece patates kullanırken, kimileri patatesin içine peynir de ekliyor. Eğer patatesli börek yaparken peynir kullanmamayı tercih ediyorsanız, patatesleri ezdikten sonra doğrudan böreğin içine ekleyebilirsiniz.

Yoğurt karışımını böreğin üzerine sürmek için kullanabilirsiniz. Bu, böreğin daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlar. Patatesleri böreğin içine koyduktan sonra yoğurt karışımını böreğin üzerine sürmeniz yeterli olacaktır.

Afiyet olsun!

Selamlar,
Ali Buğra

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni