Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru yufka tatlısı, eskilerden beri yapılmaktadır. Kuru yufkayı eskiden ocakta tek tek pişirip kuruturlardı. Kurutulan yufkalar yıl içerisinde tatlı yapılıp yenilirdi. Özellikle ramazan aylarında çokça kuru yufka tatlısı yapılırdı. Ramazan sofralarının vazgeçilmesi arasında yer almaktaydı. Şimdilerde ise eski geleneği sürdürmeye çalışan bayanlar kuru yufkayı market ve bakkallardan temin edip bu güzel tatlıyı sofralarında ikram etmektedirler. Şimdi ise kuru yufkadan yapılan bir tatlı tarifi vereceğim. Şimdiden kolaylık ve afiyet diliyorum.

Kuru Yufka Tatlısı için Gerekli Malzemeleri
  • 15 adet kuru yufka (Marketlerde tek tek satılan yufkalardan)
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
Kuru Yufka Tatlısı Şerbeti için Gerekli Malzemeleri
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kuru Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru yufka tatlısı için öncelikle şerbetini yapmalıyız. Su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyalım. Tencerede suyla şekeri iyice karıştırarak eritelim. İyice erimesi şerbetin şekerlenmesini önlemektedir. Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyelim. Şerbet kaynadıktan sonra 20 dakika tutalım. Sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Fırın tepsisini yağlayıp tezgâhın üzerine koyalım. Kuru yufkaları da çıkartıp ikiye ayıralım. Kuru yufkaları su yardımıyla ıslatalım. Islattığımız yufkaları fırın tepsisine dizelim. Tepsiye koyduğumuz yufkaları elimizle çok bastırmadan düzeltelim. Bu işlemi 3-4 kat olacak şekilde tekrarlayalım. Erittiğimiz tereyağını 4. Kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde dökelim. Tereyağı döktüğümüz yufkaların üzerine dövülmüş cevizleri de dökelim. Cevizleri döktükten sonra tekrar yufkaları ıslatıp tepsinin üzerini kapatalım. Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar devam etmeliyiz. Yufkalar bitince üzerine erittiğimiz tereyağını bolce dökelim. Tereyağını döktükten sonra bıçak yardımıyla kesip dilimleyelim. Kuru yufka tatlısını önceden ısıtılmış 180 derecede fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kuru yufka tatlısına soğuk olan şerbeti döküp, şerbet çekinceye kadar bekleyelim. Kuru yufka tatlımız hazır. Kuru yufka tatlımızı ister kaymak ister dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru Yufka Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çıtır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri