Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza

Yufkadan pizza, yufka ile yapılan oldukça lezzetli ve pratik bir pizza tarifidir. Kısa sürede hazırlanabilen bu tarif, hem evde hazırlanıyor olması sayesinde daha güvenilir hem de ekonomik bir alternatiftir. Çocukların çok sevdiği yiyeceklerden olan pizzayı evde yufka kullanarak yaparak onlara sürpriz yapabilir veya bu lezzetli pizza ile onları ödüllendirebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında ya da beş çaylarında da rahatlıkla yapabileceğiniz bir lezzettir. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Yufkadan Pizza Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı salça ya da ketçap
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Üzeri için 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
  • 3-4 tane dilimlenmiş sosis
  • 5-6 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı mısır

Yufkadan Pizza Yapımı

Pizza yapımı için yuvarlak bir fırın tepsisi kullanmanız, pizzanın çok daha şık görünmesini sağlayacaktır. Bu nedenle yuvarlak tepsi kullanmanızı öneririz. Tepsinizi yağlayın ve ilk yufkanızı serin. Süt ile yağı çırpın ve yufkanın üzerine sürün. Bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini yufkanın üzerine serpiştirin. Kenarda kalan yufkaları içe doğru katlayın ve ikinci yufkayı serin. Kalan süt-yağ karışımını sürün ve salça ya da ketçap ile yufkanın üzerini kaplayın. Ardından baharatları serpiştirin ve yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Üzerine sucuk, sosis, zeytin ve mısır ekleyin ve fırına verin. 200 derecede kızarana kadar pişirin. Ardından fırından alın ve kalan yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin, tekrar fırına verin. Kaşar eriyince fırından çıkarın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sezer Eser

25 Temmuz 2024 Perşembe

Yufkadan pizza yaparken yufkanın alt kısmının fazla yumuşamaması için herhangi bir öneriniz var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sezer Eser,

Yufkadan pizza yaparken alt kısmın fazla yumuşamaması için şu önerileri deneyebilirsiniz:

1. Ön Pşirme: Yufkalarınızı fırına vermeden önce 5-10 dakika kadar önceden pişirin. Bu, yufkanın alt kısmının daha kıtır olmasını sağlayacaktır.
2. İnce Tabaka Sos: Pizzanın üzerine süreceğiniz sosu çok kalın bir şekilde sürmemeye dikkat edin. Sos miktarı arttıkça yufkanın yumuşama olasılığı da artar.
3. Yüksek Sıcaklık: Pizzanızı daha yüksek bir sıcaklıkta ve daha kısa sürede pişirerek yufkanın kıtır kalmasını sağlayabilirsiniz.
4. Delikler Açma: Yufkanın altına çatal ile ufak delikler açarak buharlının dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu, yufkanın yumuşamasını engeller.

Umarım bu öneriler işinize yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni