Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı

Tatlı, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Kimileri sütlü tatlıları tercih ederken, kimileri de şerbetli tatlıların hayranıdır. Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara göre daha pratik olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Ancak, günümüzde şerbetli tatlıların da kolay ve pratik çözümleri bulunmaktadır. Özellikle şerbetli tatlılar arasında en zor olanı baklavadır. Fakat artık hazır baklava yufkaları sayesinde bu tatlıyı daha kolay hazırlayabiliriz. Baklava yufkasından tatlı yaparak sevdiklerinize ikram etmek büyük bir keyiftir. Öyle ki, baklava yufkasından elmalı tatlılar, tahinli tatlılar ve cevizli tatlılar yapılabilmektedir. Baklava yufkasından yapılabilecek en lezzetli tatlılardan biri cevizli ve şerbetli tatlıdır. Bugün sizlerle paylaşacağım tarife uyarak hazırladığınız tatlıyı misafirlerinize ve yemek sonrasında ikram edebilirsiniz. Ayrıca, ramazan aylarında tüm gün aç kalıp kan şekerimiz düştüğünde bir dilim tatlı kendimize gelmemizi sağlayacaktır. El açması baklavaların yerini tutmasa da, beklediğinizden de lezzetli olacaktır. En azından dışarıdan aldığımız tatlılardansa evde baklava yufkasından tatlı yapıp tüketmek daha güvenilirdir. Üstelik hazır baklava yufkasının içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Bu kadar anlattık, şimdi doğru mutfağa.

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası,
  • 3 su bardağı ceviz içi,
  • 1 çay kaşığının yarısı tarçın,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 100 gram tuzsuz tereyağı,

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3,5 su bardağı su,
  • 2-3 damla limon suyu,
  • 2-3 adet karanfil,
  • 1 paket vanilya,

Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından tatlı yapmak için ilk olarak şerbetinden başlıyoruz. Çünkü şerbetin kesinlikle soğuk olması gerekir. Şerbet için küçük bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyip ocağın üzerine alıyoruz. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine birkaç adet karanfil ekleyip kıvam alması için yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra şerbetin içerisine limon suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Bir tık daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Şerbet bir kenarda soğurken biz tatlımızı yapmaya başlıyoruz.

Tatlı için bir adet baklava yufkasını tezgâhın üzerine serip üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz. Ardından bir kat baklava yufkası daha serip sıvı yağ sürüyoruz. Daha sonra ince kıyılmış ceviz içinin içerisine tarçın ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız baklava yufkasının üzerine bir miktar serpiyoruz. Daha sonra oklavaya sarıp iki yandan büzüyoruz. Oklavadan çıkardığımız tatlıyı bıçak yardımıyla dilimleyip tepsiye diziyoruz. Diğer baklava yufkalarına da aynı işlemi uyguluyoruz. Tüm malzemeler bitip tatlı hazır olunca tereyağını tavada ısıtıp azar azar tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız tatlıyı önceden ısıttığımız 160 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlının ilk ısısı geçince soğuk olan şerbeti her yerine eşit şekilde gezdiriyoruz. Yaklaşık 2 saat dinlendirip tatlımızı dondurma veya kaymak eşliğinde servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni