Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır yufkadan börek, hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu börek, damaklarda muazzam bir tat bırakıyor. Hazır yufka, böreğin daha kolay ve lezzetli olmasına yardımcı oluyor. İnce açılmış yufkalar börek için tam kıvamı vererek ağızda ayrı bir lezzet bırakıyor. Yoğun iş günü sonrası eve yorgun bir şekilde gelindiğinde, pişirme süresi hariç on dakikada kolaylıkla hazırlanan bir börek tarifidir. Bu durum, habersiz gelen misafirler için de oldukça zamandan tasarruf sağlayan lezzetli bir börek olmasına olanak sağlıyor. Börek, çoğu kültürde farklılık gösterse bile ayrı ayrı lezzetler ortaya çıkıyor. İçerisindeki malzeme de hamuru kadar oldukça önem taşımaktadır. Çünkü iç harcı güzel olan böreğin oldukça lezzetli olmasını sağlar. Şimdi gelin birlikte hazır yufkadan çok lezzetli börek hazırlayalım.

Hazır Yufkadan Börek İçin Malzemeler
  • Bir paket hazır yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • Susam
  • Sıvı yağ

Hazır Yufkadan Börek İçin İç Malzemeler
  • 750 gram ıspanak
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı sıvı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç malzeme hazırlanmaya başlanır. Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra güzelce orta büyüklükte tahta üzerinde doğranır. Daha sonra bir tavaya yeşil biber katılarak yarım çay bardağı ayçiçek yağında hafif kızarmaya yakın, dört adet soğan iri iri doğranarak tavada yerini alır ve çok az kavrulur. Daha sonra sırasıyla salçalar ve baharatlar eklenir. En son olarak tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı döküldükten sonra altı kapatılır ve ocaktan soğumak için alınır. İç harcı soğuyan börek hazırlanmasına devam edilir. Öncelikle istenilen boyuttaki tepsiye göre yufkalar kesilir. Daha sonra tepsinin tabanı çok az sıvı yağ ile yağlanır. Ardından yufkalardan alt tabana iki adet, aralarına yağlama yapılarak dizilir. İç harcın üçte biri eklenir. Üç yufka daha aralarına yağlama yapılarak konur ve tekrar iç harcın diğer yarısı eklenir. En son iki yufka daha aralarına yağlama yapılarak eklenir ve üstü iki adet yufka ile kapatılır. Daha sonra isteğe bağlı farklı şekiller verilerek kesilir. Üzerine süt gezdirildikten sonra susam serpilir ve 180 derece fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra dilimler ayrılarak güzelce servis edilir.

Bu tarif, oldukça lezzetli olup, yufkalar arasına çok az yağ çiselenmesi yeterlidir. Ayrıca, üzerine katılan süt böreğin daha yumuşak ve güzel bir tat almasına olanak sağlar.

Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6