Ispanak, demir bakımından zengin bir sebzedir ve en lezzetli haliyle böreklerde kullanılır. Bu tarifte, hazır yufka ile kolayca yapabileceğiniz ıspanaklı börek tarifini bulabilirsiniz. İster sade, ister peynirli ya da çökelekli yapabileceğiniz bu börekle sofralarınıza lezzet katın. Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Malzemeleri
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkayın. Ardından bir tencereye biraz sıvı yağ koyun ve soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber ve tuzunu ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt kullanarak yufkaların yapışmasını önleyin. İlk yufkayı tepsiye serin. Ayrı bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpın. Bu karışımdan birazını ilk yufkanın üzerine döküp iyice yayın. İkinci yufkayı biraz büzüştürerek serin ve üzerine yine yoğurt karışımından dökün. Üçüncü yufkayı serdikten sonra, kavrulmuş soğan ve ıspanak karışımını ile beyaz peyniri karıştırarak üzerine eşit şekilde yayın. Dördüncü yufkayı serin ve yine yoğurt karışımından dökün. Beşinci ve son yufkayı serip kalan yoğurt karışımını üzerine dökün ve iyice yayın. Üzerine çörek otu ya da susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 40-45 dakika boyunca pişirin. Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun. |