Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri


Yufkadan Cips, Evde kendinizde çok lezzetli ve sağlıklı cips yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay olduğu için de zaman kaybetmezsiniz. Hazır, içinde ne olduğunu bilmediğiniz paketlenmiş cipsleri alıp yemek yerine evde kendinizin yaptığı cipsleri hem çocuklarınız hem de sizler gönül rahatlığı ve güven ile yiyebilirsiniz. Şimdi yufkadan cips nasıl yapılır ve malzemeleri neler bunları tarif etmeye çalışacağım.

Yufkadan Cips Malzemeleri
  • İki adet yufka
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik ve hangi tür baharat seviyor iseniz
  • Kırmızı pul biber (Acı olmasını istiyor iseniz)
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • İnce rendelenmiş kaşar peyniri
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır?

Uygun bir kâse içerisinde salça, zeytinyağı, baharatlar ve ince rendelenmiş kaşar peyniri de alınır ve iyice karıştırılır. Daha sonra tezgâh üzerine bir adet yufka serilir ve yufkanın her yerine fırça yardımı ile hazırlanan salçalı sos sürülür ve üzerine düzgün bir şekilde diğer yufka serilir. Bıçak veya kesici bir aletle, üçgen veya kare şekiller verilerek kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yufkalar düzgün bir şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Çabuk piştiği için kontrollü pişirin yanma riski yüksek. Pişen cipsleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Hazırlanan cipsler haydari, salçalı sos veya sade yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yufkadan Cips Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri