Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips

Evde sağlıklı ve lezzetli cips yapmanın en pratik yollarından biri yufkadan cips hazırlamaktır.
Ev yapımı yufka cipsleri, hazır paketlenmiş cipslerin aksine, içerisinde ne olduğunu bildiğiniz ve güvenle tüketebileceğiniz bir atıştırmalıktır.
Bu makalede, yufkadan cips yapımının detaylarını ve malzemelerini aktaracağız.
Yufkadan Cips Malzemeleri
  • İki adet yufka
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik (ve sevdiğiniz diğer baharatlar)
  • Kırmızı pul biber (Acı olmasını isterseniz)
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • İnce rendelenmiş kaşar peyniri

Yufkadan Cips Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygun bir kâse içinde salça, zeytinyağı, baharatlar ve ince rendelenmiş kaşar peyniri iyice karıştırılır.
Tezgâh üzerine bir adet yufka serilir ve hazırlanan salçalı sos, fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürülür.
Daha sonra üzerine düzgün bir şekilde diğer yufka serilir.
Bıçak veya kesici bir aletle yufkalar üçgen veya kare şeklinde kesilir.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yufkalar düzgün bir şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Cipsler çabuk piştiği için kontrollü pişirilmeli; yanma riski yüksektir.
Pişen cipsler fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Hazırlanan cipsler, haydari, salçalı sos veya sade yoğurt ile servis edilebilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ekstra Bilgiler

Yufkadan cips, sadece baharatlarla değil, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Örneğin, üzerine susam veya çörek otu serpebilir, peynir çeşitleri ile farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Bu basit tarif ile, evde sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayarak, hem kendinizi hem de ailenizi mutlu edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni