Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği

Unlu yufka böreği, ev hanımlarının kolayca yapabileceği pratik ve lezzetli bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Bu börek son derece çıtır bir dokuya sahiptir ve ikram ettiğiniz kişileri etkileyecek bir lezzet sunar. Çalışan bayanlar için de ideal olan bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir ve fazla zaman almaz. İçerisine koyulan peynir, börek sıcak yenildiğinde daha da lezzetli bir tat oluşturur. Unlu yufka böreği, tarihi çok eskiye dayanan ve ninelerimizin yaptığı çıtır böreklerden biridir. Günümüze gelene kadar çeşitli değişikliklere uğramış ve farklı çeşitlere ayrılmıştır. Bu tarifte sizlere peynirli olanını anlatacağız. Unlu yufka böreğine en çok yakışan malzeme peynirdir ve peynirli olanı tercih ederek en doğru seçimi yapmış olursunuz.

Unlu Yufka Böreği Malzemeleri

  • Dört adet yufka
  • Yarım çay bardağı un
  • Bir çay bardağından biraz az süt
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Yaklaşık 400 gram peynir
  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Unlu Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Az bir malzeme ile bu lezzeti yakalamak için öncelikle fırın tepsisini yağlıyoruz. Yağlama işlemi yapılmazsa börek tepsiye yapışacağı için istediğiniz sonucu alamayıp yarısını tepsiye yapışmış halde bulabilirsiniz. Elinize orta boy bir kap alarak içerisine sıvı yağ, sirke, un ve sütü ekleyerek birkaç dakika boyunca köpürene ve kıvam alana kadar çırpıyoruz. Artık sos kıvamındaki malzemelerimiz hazır. Temiz ve düz bir tezgâh üzerine bir adet yufkayı serelim. Yufkanın üzerine hazırladığınız sostan bir miktar döktükten sonra yufkaya iyice yedirmelisiniz. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsak o kadar lezzetli bir sonuç elde ederiz. Sos sürdüğümüz yufkanın üzerine bir adet yufka daha serelim. Aynı soslama işlemini tekrarlayalım. Bu işlemler bittikten sonra soslu yufkayı sekiz parça olacak şekilde bölelim. Böldüğümüz parçaların geniş kenarlarına peynirli harçtan bir miktar koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi saralım. Hazırladığınız yufkaları önceden yağladığınız tepsiye dizin. Fırını önceden 190 derece ısıtın. Yumurta sarısını tüm böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Susam ya da çörek otu serpiştirin. Bu aşamalar bittikten sonra böreği fırına sürün. Böreğinizi sık aralıklarla kontrol ederek üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufka Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Açma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri