Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, evde mantı yapmak isteyen ancak hamur açmakla uğraşmak istemeyenler için ideal bir seçenektir. Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz yufka ile, zahmetsizce mantı hazırlayabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Mantı Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hazır Yufkadan Mantı Sosu İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Kuru nane

Hazır Yufkadan Mantı Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Hazır Yufkadan Mantı Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcını hazırlamak için geniş bir kaba kıymayı koyun. Yemeklik doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyerek iyice yoğurun. İlk yufkayı tezgâhın üzerine serin ve hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın. İkinci yufkayı da tezgâha serin ve kalan iç harcı üzerine ekleyerek aynı şekilde sıkıca rulo yapın.

Hazırladığınız ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Bir fırın tepsisini yağlayın ve dilimleri tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Sosu hazırlamak için bir tavaya biber salçasını, sıvı yağı ve suyu koyun. Malzemeleri karıştırarak ısıtın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu alın. Sarımsakları soyup dövün ve yoğurda ekleyin. Tuzunu da ilave ederek iyice karıştırın.

Fırından çıkan mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından hazırladığınız sosu dökün. Mantılarınızı sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni