Hazır Yufkadan Mantı Hazır yufkadan mantı, evde mantı yapmak isteyen ancak hamur açmakla uğraşmak istemeyenler için ideal bir seçenektir. Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz yufka ile, zahmetsizce mantı hazırlayabilirsiniz. Hazır Yufkadan Mantı Malzemeleri
Hazır Yufkadan Mantı Sosu İçin Malzemeler
Hazır Yufkadan Mantı Üzeri İçin Malzemeler
Hazır Yufkadan Mantı Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harcını hazırlamak için geniş bir kaba kıymayı koyun. Yemeklik doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyerek iyice yoğurun. İlk yufkayı tezgâhın üzerine serin ve hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın. İkinci yufkayı da tezgâha serin ve kalan iç harcı üzerine ekleyerek aynı şekilde sıkıca rulo yapın. Hazırladığınız ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Bir fırın tepsisini yağlayın ve dilimleri tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sosu hazırlamak için bir tavaya biber salçasını, sıvı yağı ve suyu koyun. Malzemeleri karıştırarak ısıtın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu alın. Sarımsakları soyup dövün ve yoğurda ekleyin. Tuzunu da ilave ederek iyice karıştırın. Fırından çıkan mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından hazırladığınız sosu dökün. Mantılarınızı sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |