Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tarifi

Baklava, Türk mutfağının en meşhur tatlılarından biridir. Yöresel bir lezzet olmasına rağmen, Türkiye'nin dört bir yanına yayılmıştır. Eskiden bayramlarda ve oruç vakitlerinde evde yapılan baklavalar, günümüzde hazır olarak da her yerde bulunabilmektedir. Cevizli ve Antep fıstıklı çeşitleriyle bilinen baklava, özellikle Gaziantep'in kuru baklavası ile ün yapmıştır. Bugün sizlere, hazır yufka kullanarak evde kolayca yapabileceğiniz büzme baklava tarifini sunacağız.

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 3 su bardağı ceviz ya da Antep fıstığı
  • 1 paket (250 gram) tereyağı
  • 2 su bardağı su

Şerbet Malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet karanfil
  • 4-5 damla limon suyu

Hazır Yufkadan Büzme Baklava Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan büzme baklava yapmak için öncelikle taze yufka kullanmak oldukça önemlidir. Stoklama süresi bir haftadan fazla olmamalıdır. Yufkaların tazeliği, baklavanın lezzetini doğrudan etkiler.

Şerbetin Hazırlanması

Öncelikle şerbeti hazırlamalıyız çünkü şerbetin soğuması gerekmektedir. Tencereye su, şeker ve karanfili ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğuması için bir kenara koyun.

Baklavanın Hazırlanması

Tereyağını ocakta eritip, cevizleri havanda dişe gelecek şekilde dövün. Susamları da ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra bir kaseye koyun.

Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine erittiğiniz tereyağını sürün. İkinci yufkayı üzerine serip yine tereyağı sürün. Dövülmüş ceviz ve susam karışımını yufkanın üzerine iki parmak kalınlığında şerit halinde yerleştirin. Yufkanın kısa tarafından başlayarak oklavaya sarın ve sağından solundan iterek büzün. Dikkatlice oklavadan çıkarıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.

Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz büzme baklavaların üzerine kalan tereyağını eşit şekilde dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Şerbetleme ve Servis

Fırından çıkan baklavayı 5-10 dakika dinlendirdikten sonra, soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbetin fazla gibi görünmesi sizi endişelendirmesin; baklava zamanla şerbeti emecek ve ideal kıvamına ulaşacaktır.

Dilerseniz üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Hazır yufkadan büzme baklavanız artık servise hazırdır. Baklavanın çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, şerbetin soğuk olmasına dikkat edin ve fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökmeyin. İki kat yufka kullanarak daha ince bir yapı elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şemi

26 Temmuz 2024 Cuma

Baklavaları hazırlarken şerbetin soğuk olması gerektiğini biliyordum ama şerbeti ne kadar kaynatmam gerektiğini tam olarak anlayamadım. Limon suyu ekledikten sonra kaç dakika daha kaynatmam gerekiyor acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

ޞemi, şerbeti kaynatma suresi, şerbetin kivamina baglidir. Genellikle şerbeti kaynatmaya basladiktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatman yeterlidir. Limon suyunu ekledikten sonra ise, şerbeti 2-3 dakika daha kaynatman yeterli olacaktir. Böylece şerbet ne cok sivi ne de cok koyu olacaktir. Umarim yardimci olabilmisimdir, afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi ve Malzemeleri