Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek

Baklava yufkası ile hazırlanan börekler, kendine özgü çıtırlığı ve lezzetiyle bilinir. Normal yufkaya göre daha ince olduğu için daha çıtır bir yapıya sahiptir. Sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinde, beş çaylarında ve günün her saatinde tüketilebilen bu börekler, çeşitli iç harçlarla hazırlanarak farklı tatlar sunar.

Baklava Yufkası ile Börek Çeşitleri

Baklava yufkası ile birçok çeşit börek yapılabilir. En çok yapılan börek çeşitleri arasında şunlar bulunur:
  • Sigara böreği
  • Tepsi böreği
  • Kol böreği
  • Dilim börek
İç harç olarak ise peynir, patates, ıspanak ve kıyma gibi malzemeler kullanılarak farklı tatlar elde edilebilir. Damak zevkine göre istenilen harç ile börekler hazırlanabilir.

Saklama ve Servis Önerileri

Baklava yufkası ile yapılan börekler buzlukta rahatlıkla saklanabilir. Yapılıp pişirilen börekler, buzdolabı kaplarına yerleştirilerek derin dondurucu kısmına konularak uzun süre saklanabilir. Ani gelen misafirler için börekler çıkarılarak fırında veya mikrodalgada çözdürülerek servis edilebilir.

Baklava Yufkasından Börek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 4-5 adet iri patates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt

Baklava Yufkasından Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlamak gerekir. Böreğin iç harcını patatesli hazırlamak isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz. İsterseniz aynı tarife patates yerine kıyma veya ıspanak ekleyebilirsiniz. İç harcı hazırlamak için ilk olarak patateslerin haşlanması gerekir. Patatesleri ister düdüklü tencerede, ister normal tencerede haşlayabilirsiniz. Ancak düdüklü tencere kullanmanız daha kısa sürede haşlanmasını sağlar. Patatesler yıkanır ve düdüklü tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınarak altı açılır. Düdüğü öttüğünde indirilir ve altı kısılarak on dakika pişirilir. Ardından altı kapatılır. Düdüklü tencerenin havası alınarak patatesler içinden çıkarılır ve kabukları soyulur. Bir kenara alınır.

Bir adet kuru soğan soyulur ve küçük küçük doğranarak bir tavaya alınır. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ eklenir. Ocağa alınarak altı açılır ve soğanlar kızarıncaya kadar kavrulur. Ardından bir kaşık salça eklenir ve salçanın ardından tuz ve pul biber eklenir. Onlar hafif kavrulurken soyulmuş patatesler patates ezici ile iyice ezilerek tavaya eklenir ve karıştırılarak salçalı sos her tarafına yedirilir. İç harç hazırlandığına göre börekleri yapmak için bir çay bardağı zeytinyağı ile süt karıştırılır ve bir kenara alınır.

Tezgah üzerine baklava yufkası serilir. Zeytinyağlı süt karışımından yufka üzerine sürülür. İkinci yufka üzerine serilir. Tekrar sos sürülür ve üçüncü kat yufka serilerek patatesli harçtan uç kısmına konulur ve rulo yapılarak sarılır. Üç-dört parmak uzunluğunda dilimlenerek fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve üzerine yine zeytinyağlı sostan sürülerek fırına verilir. Yüz seksen derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ardından fırından çıkarılarak sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni