Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli yufka böreği, özellikle İç Anadolu'da sıkça tüketilen, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Tahin, yüksek besin değeri ile insan sağlığına önemli katkılarda bulunur. Ancak, her şeyde olduğu gibi tahin de kararınca tüketilmelidir. Tahin, mezelerden böreklere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Özellikle tahinli yufka böreği çıtır çıtır dokusu ve lezzeti ile dikkat çeker. Bu börek, isteğe göre tuzlu ya da tatlı olarak hazırlanabilir. Ancak, genellikle tahine en çok şeker yakışır. Bu makalede, tahinli yufka böreğinin malzemeleri ve yapım aşamaları detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kâse dövülmüş ceviz içi
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı kadar susam
  • İsteğe göre 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılış Aşamaları

Tahinli yufka böreği için ilk olarak yufkaya süreceğimiz tahin karışımını hazırlıyoruz. Yarım paket margarini eritip içerisine bir su bardağı tahini ekliyoruz. Daha sonra toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kenara alıyoruz ve bir kâse ceviz içini de yanımıza alıyoruz.

Bir adet yufkayı tezgâhın üzerine serip üzerine hazırladığımız tahin karışımından iki üç yemek kaşığı sürüyoruz ve ceviz içi serpiyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar tahin sürüp ceviz içi serpip kenarlarını içe katlıyoruz. Ardından iki parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz. 8-10 santim büyüklüğünde kesip pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrar ediyoruz.

Üzeri için bir kâsenin içine süt, sıvı yağ ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı bir fırça yardımıyla tahinli yufka böreklerinin üzerine sürüyoruz ve susam serpiyoruz. Börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız tahinli yufka böreğini sıcak sevenler sıcak, soğuk sevenler ise üzerine pudra şekeri serperek soğuk tüketebilir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Tahinli Yufka Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Tarifleri Hazır Yufkadan Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Hazır Yufkadan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6