Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı

Yufka mantısı, halk arasında "yalancı mantı" olarak da bilinir. Mantı yapımı genellikle zahmetli olduğu için, bu pratik tarif zaman içinde öğrenilerek daha sık tercih edilmeye başlanmıştır. Böreğe benzeyen yapımı sayesinde oldukça popülerdir. Yufka mantısı, oldukça doyurucu ve lezzetlidir. Şimdi hep birlikte yufka mantısını hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Yufka Mantısı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Yufka Mantısı İç Harcı İçin

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Salçalı Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • Bir miktar sıvı yağ

Yoğurtlu Sos İçin

  • 200 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yufka Mantısı Üzeri İçin

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz

Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?

Yufka mantısı yapımı için öncelikle iç harç hazırlanır. Soğanların ve sarımsakların kabukları soyulduktan sonra derin bir kaseye rende yardımıyla rendelenir. Üzerine tuz, karabiber ve kıyma eklenerek iyice yoğrulur. Yufka mantısı için kullanılacak olan fırın kabı sıvı yağ ile iyice yağlanır. Tek kat yufka mutfak tezgahına serilir. Yufkanın kenarları içe doğru 3-4 parmak kalınlığında katlanır. Katlanan kısmın üzerine kıymalı iç harç serilir ve yufka içe doğru sıkıca sarılır. Rulo şeklindeki yufka 2 parmak kalınlığında bıçak yardımıyla kesilir. Geri kalan tüm yufkalar için aynı işlem tekrarlanır. Yufkaların hepsi yağlanmış fırın tepsisine kesilen yerler yukarı gelecek şekilde dizilir. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır. Kızdırılmış yağa biber salçası eklenerek salça biraz kavrulur ve üzerine su ilave edilir. Salça yaklaşık 2-3 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan salçalı sos sıcakken yufkaların üzerine dökülür. Hazırlanan yufkalar önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Yufkalar fırında pişerken üzeri için yoğurtlu sos hazırlanır. Sarımsakların kabukları soyulur ve biraz tuz ilavesiyle havanda dövülür. Daha sonra sarımsaklar ve yoğurt bir kabın içinde birleştirilerek iyice karıştırılır. Pişen yufka mantısı fırından çıkarılır ve dinlenmesi için oda sıcaklığında bir süre bekletilir. Küçük bir tavada kırmızı toz biber bir miktar yağ ile kızdırılır. Servis tabağına alınan yufka mantısının üzerine önce yoğurtlu sos, sonrasında da kızdırılmış kırmızı toz biber dökülür. Son olarak bir tutam maydanoz da serpilerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hüsmen

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Mantı yapımının zahmetli olduğunu düşünenler için bu yufka mantısını denemek iyi bir fikir olabilir mi? Ayrıca, yufka mantısının bence böreğe benzemesi onu daha mı cazip kılıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hüsmen, yufka mantısını denemek kesinlikle iyi bir fikir olabilir. Geleneksel mantıya göre daha az zahmetli ve pratik bir seçenek sunuyor. Ayrıca, yufka mantısının böreğe benzerliği, onu çok daha cazip ve lezzetli hale getirebilir. Hem mantının hem de böreğin en güzel yanlarını birleştirerek farklı bir tat deneyimi sunuyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri