Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Rulo Börek, Hazır yufka ile yapacağınız börekler evinize gelen ani misafirleriniz için ideal olmakta ve oldukça pratik yapımı ile de size zaman kazandırmakta. Ayrıca bu böreği sabah kahvaltılarınız içinde tercih edebilirsiniz yenmesi oldukça keyifli olur. Hazır yufka ile yapacağınız rulo böreğinin iç malzemesini de damak tadınıza göre seçebilirsiniz veya evinizde bulunan malzemeler ile yapabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız rulo böreği kıymalı, ıspanaklı, patatesli ve peynirli olarak yapabilirsiniz. Ayrıca bu böreği pırasalı da yapabilirsiniz. Eğer ki pırasayı sevmiyor iseniz bu börekte denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü gerçekten çok lezzetli oluyor ve içinde pırasa olduğu pek anlaşılmıyor. Ben bu börekte patates ve peyniri bir arada kullanarak yaptım ve çok da lezzetli oldu. Şimdi hazır yufkadan rulo börek nasıl yapılır ve malzemeleri neler bunları sizlere tarif etmeye çalışacağım.

Hazır Yufkadan Rulo Börek Malzemeleri
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Üç adet yufka
  • İki adet haşlanmış patates
  • İki adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr kadar beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Hazır Yufkadan Rulo Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak iki adet patatesi haşlayın ve biraz soğuduktan sonra yarım su bardağı sütü ilave ederek çatal yardımı ile iyice ezin içine 100 gr kadar beyaz peynir, yarım demet maydanoz iki adet yumurta beyazı, iki yemek kaşığı tereyağını da ilave ederek karıştırın ve böreğin iç harcı hazır. Yufkanın bir tanesi tezgâh üzerine serilir ve hazırlamış olduğunuz iç harç yufkanın her tarafına serpilir. Sonra ikinci yufkayı üstüne serin ve ona da patatesli ve peynirli harçtan yufkanın her tarafına serpin üçüncü yufka içinde aynı işlemi yapın. En son olarak da rulo yapılır. Yapılan rulonun gevşek olmamasına dikkat edin. Yaptığınız ruloyu ortadan ikiye bölün ve temiz bir poşete sararak bir gece buzdolabında bekletin bu işlem böreğin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Ertesi gün buzdolabından çıkarıp parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve tepsiye dizin üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Rulo Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri