Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Değişik lezzet arayanlar için enfes bir tarif olan baklava yufkasından patatesli börek, alışılmış börek çeşitlerinden farklıdır. Çıtır çıtır oluşuyla sabah kahvaltılarında ve beş çayında vazgeçilmez olan bu börek, baklava yufkasından yapılan börekler arasında en sık tercih edilen patatesli olanıdır. Baklava yufkasından patatesli böreğin yapılışı da oldukça kolaydır. Lezzetli oluşuyla her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Besin değeri bakımından da faydalı olan baklava yufkasından patatesli börek, ev hanımlarının kurtarıcısıdır. Baklava yufkasından patatesli börek yapımı şu şekildedir:

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Malzemeleri

  • 25 adet hazır baklava yufkası
  • 6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Bir miktar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos İçin

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kabartma tozu

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Üzeri İçin

  • Haşhaş

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Patatesleri haşlanması için yıkayın ve tencereye koyun. Zaman bakımından sıkıntı yaşıyorsanız düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Soğanların kabuklarını soyun, yıkayın ve ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan patatesleri soyup rendeleyin. Rendelediğiniz patatesleri soğanın içine ekleyin ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Böylece iç harcınız hazır olacaktır.

Sosu için bir kabın içine yumurtayı, sütü ve sıvı yağı ekleyerek çırpın. Güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Sosunuz hazır olduktan sonra baklava yufkasından patatesli börek yapımına başlayabilirsiniz. Tezgâhın üzerine iki adet yufkayı üst üste gelecek şekilde açın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve her tarafına eşit gelecek şekilde bir fırça yardımıyla yayın. Üçüncü yufkayı da üzerine serin ve yine sos gezdirin. Dördüncü ve beşinci yufkaları da aynı şekilde diğer yufkaların üzerine serip sosu gezdirin. En son katı da ekledikten sonra sosu gezdirin ve hazırladığınız patatesli iç harcı üzerine yayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu dört parmak genişliğinde kesin. Önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kalan kısımları da dört parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sosu böreklerin üzerinden gezdirin. Üzerine haşhaş serpiştirin. Bütün işlemleri bitirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin. Böreği çıtır çıtır servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni