Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka kebabı, Tavuk etinden de kırmızı etten de yapılabilen bir yemektir. Sizin isteğinize bağlı olan bu yemek lezzet olarak iki türde de güzel olur. Ben sizlere bugün kırmızı etten yufka kebabı tarifi vereceğim. Kullandığımız yufkalar ile doyurucu olması sebebiyle evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz ve mangalın o uğraştırıcı yapısından uzak lezzetli kebaplar yapabilirsiniz.

Yufka kebabının malzemeleri
  • Yarım kilo dana eti,
  • 1 adet patates,
  • 2 adet havuç,
  • 20 adet kadar arpacık soğanı,
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • 2 su bardağı su,
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates,
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye,
  • Zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik,
  • 2 adet yufka yaprağı,
  • Karabiber, tuz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
Yufka Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapmamız gereken bir tencereyi ocağa koyup içerisine zeytinyağını dökerek ısınan yağın içerisine dana etlerimizi ilave ediniz. Etin suyunu bırakması ve iyice o suyu çekene kadar kısık ateşte pişirdikten sonra suyu çekilen etimizin içerisine daha önceden küp doğradığımız arpacık soğanları, havuç ve patatesleri atıp karıştırırız. Ortalama 5 dakika kadar hepsini karıştırarak kavururuz. Daha sonra domates salçasını ekleyip kokusu etrafa yayılıncaya kadar çevirin ve soyulmuş domatesleri küçük küçük küpler halinde doğradığımız domateslerimizi, tuzumuzu ve kara biberimizi ilave ederiz. Hemen arkasından suyunu ilave ederek tencerenin ağzını kapatarak suyu çekene kadar pişmesini bekleriz. Etler suyunu çekerek iyice yumuşadıktan sonra donmuş bezelyelerimizi ve kuru kekiği ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alır ve bir kenara koyarız.

Yufkalarımızdan bir tanesini tezgâhın üzerine açarak ortadan ikiye kestikten sonra parçalardan birisini iyice yer kalmayacak şekilde yağlarız ve ortasına yaptığımız iç harcımızı ilave ederiz. En son olarak da açık yer kalmayacak şekilde içerisine harç konan yufkalar kapatılarak önceden içerisini yağladığımız fırın tepsisine yerleştiririz. Yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. Dilerseniz yine piştiğinde kırmızımsı bir görünüm alması için biraz süt ve yumurta sarısı çırparak üzerine sürebilirsiniz. Hazırladığımız fırın tepsisini 180 derecede ısıttığımız fırın içerisine koyarak ortalama25 dakika kadar pişirdikten sonra yufka kebabımızı afiyetle yiyebiliriz. Şimdiden ellerine sağlık.

Yufka Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6