Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı

Yufka kebabı, hem tavuk hem de kırmızı et kullanılarak yapılabilen lezzetli bir yemektir. Bu yemek, isteğinize bağlı olarak iki türde de lezzetli olur. Bugün sizlere kırmızı etten yapılan yufka kebabı tarifini sunacağım. Kullandığımız yufkalar sayesinde oldukça doyurucu olan bu yemek, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz ve mangalın uğraştırıcı yapısından uzak, lezzetli kebaplar hazırlamanıza olanak sağlar.

Yufka Kebabının Malzemeleri

  • Yarım kilo dana eti
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 20 adet arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet yufka yaprağı
  • Karabiber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yufka Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir tencereyi ocağa koyup içerisine zeytinyağını dökün ve yağ ısındıktan sonra dana etlerini ilave edin. Etin suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyu çekilen etin içerisine daha önceden küp doğradığınız arpacık soğanları, havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın. Ortalama 5 dakika kadar tüm malzemeleri karıştırarak kavurun. Daha sonra domates salçasını ekleyin ve kokusu etrafa yayılıncaya kadar çevirin. Ardından soyulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp ekleyin; tuz ve karabiberi ilave edin. Hemen ardından suyu ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. Etler suyunu çekip iyice yumuşadıktan sonra donmuş bezelyeleri ve kuru kekiği ilave edip iyice karıştırın. Sonrasında ocaktan alarak bir kenara koyun.

Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine açarak ortadan ikiye kesin. Parçalardan birini iyice yağlayın ve ortasına hazırladığınız iç harcı ilave edin. Açık yer kalmayacak şekilde iç harç konan yufkaları kapatın ve önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Dilerseniz piştiğinde kırmızımsı bir görünüm alması için biraz süt ve yumurta sarısını çırparak üzerine sürebilirsiniz. Hazırladığınız fırın tepsisini 180 derecede ısıttığınız fırına koyarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Yufka kebabınızı afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Ekstra Bilgiler

Yufka kebabı, Türk mutfağının zengin ve çeşitli yemeklerinden biridir. Bu tarifte kırmızı et kullanılmıştır, ancak tavuk eti ile de yapılabilir. Yufka kebabı, özellikle kalabalık aile sofralarında ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Yufka kebabının yanında yoğurt, domates sosu veya salata ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yufka kebabının iç harcına farklı sebzeler ekleyerek tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, biber, kabak veya mantar kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni