Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava yufkası ile yapılan börek, hem lezzetli hem de pratiktir. Özellikle misafirlerinize sunduğunuzda herkesin beğenerek yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Hatta tarifini almak isteyeceklerdir. Bu böreği ıspanaklı ve kıymalı da deneyebilirsiniz. Ancak ben peynirli yapmayı tercih ettim. Siz de damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz. Şimdi baklava yufkası ile peynirli börek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir, bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri

  • Bir paket baklavalık yufka
  • Bir su bardağı sıvı yağ

İçi için

  • Bir kase lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Bir tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Bunun için maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın ve bir kase lor peyniri ile harmanlayın. Lor peyniri tuzsuz olduğu için biraz tuz ilave etmeyi unutmayın. Tezgahın üzerine iki adet yufkayı üst üste koyun ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. İç harcından alıp bir kenarına boylu boyunca koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Yufkanın birbirine yapışması için sıvı yağ kullanarak daha düzgün rulo şekli elde edebilirsiniz. Daha sonra rulo şeklindeki böreği dört eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme bu şekilde devam edin. Daha sonra çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp üstüne susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Baklava yufkası kullanarak hazırlayacağınız böreklerin çıtır çıtır olmasını sağlamak için yufkaları kurumadan hızlı bir şekilde çalışmanız önemlidir. Ayrıca, iç harcında kullanacağınız peynirin tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz, iç harcına biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Muslihiddin

11 Temmuz 2024 Perşembe

Baklava yufkası ile börek yapmayı denediniz mi? Özellikle peynirli tarifini denemek istiyorum ama yufkaların kurumaması için nasıl hızlı çalışabilirim? Lor peynirinin tuzsuz olduğunu yazmışsınız, bu durumda tuz oranını nasıl ayarlamalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Muslihiddin Bey,

Baklava yufkası ile börek yapmak gerçekten harika bir fikir! Yufkaların kurumaması için öncelikle çalıştığınız ortamın nemli olmasına dikkat edebilirsiniz. Bir nemli bez yardımıyla kullanmadığınız yufkaları örtmek de işe yarayabilir. Hızlı çalışmak için tüm malzemelerinizi ve aletlerinizi önceden hazırlamak faydalı olacaktır.

Lor peynirinin tuzsuz olması durumunda, peyniri kullanmadan önce damak zevkinize göre tuz ekleyebilirsiniz. Tavsiyem, peynirin tadını kontrol ederek azar azar tuz eklemenizdir. Bu şekilde böreğinizin tuz oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri