Cevizli Yufka Tatlısı Cevizli yufka tatlısı, marketten satın alacağınız hazır yufka ile evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Genellikle yufka ile börek tarzı yiyecekler yapılır; ancak bu tarifle cevizli yufka tatlısı hazırlayabilirsiniz. Eğer ceviz içi kullanmak istemezseniz, Antep fıstığının dövülmüş içi ile de bu tatlıyı yapabilirsiniz. Cevizli Yufka Tatlısı İçin Malzemeler
Cevizli Yufka Tatlısının Üzeri İçin Malzemeler
Cevizli Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle marketten aldığınız yufkayı paketinden çıkarıp yarım saat kadar dışarıda bekletin ve yufkaları ikiye bölün. Ceviz içi dövülmemişse, ağıza gelecek şekilde iri olarak bir kap içinde dövün. 3 su bardağı toz şekeri ceviz içine koyup iyice karıştırın. Bir yufkayı alarak ortadan ikiye kesin ve kesilen parçanın içerisine önce bir miktar sıvı yağ sürüp, ardından yaptığınız cevizli karışımdan koyup rulo gibi sarın. Daha önceden yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye uzunlamasına yerleştirin. Elinizde bulunan bütün yufkaları iki eşit parçaya bölüp aynı işlemi tekrarlayarak tepsiye dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Yufkaların üzeri kızarana kadar pişirilmesi gerekmektedir. Fırında tatlı pişerken, tencerenin içerisine 5 su bardağı su ve şeker ilave edin, üzerine 4 damla limon suyu sıkın ve şerbeti hazırlayın. Unutmayın ki limonu şerbet pişmeye yakın olduğunda sıkmanız gerekmektedir. Fırından aldığınız tatlının soğumasını bekleyin ve şerbeti sıcak olacak şekilde üzerine gezdirin. Şerbet çektikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |