Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Su böreği, lezzeti ve görselliği ile birçok kişinin damak zevkine hitap eden geleneksel bir börektir. Genellikle pastanelerden aldığımız bu böreğin kaşar peyniri ile yapılanı çok sevilerek tüketilir. Hatta su böreğini tatlı şerbeti ile yapıp satanlar bile vardır. Lezzeti ve görüntüsü bakımından onu diğer böreklerden ayıran en büyük özelliği yumuşak ve daha yağlı olmasıdır. Bugün sizlere evde su böreği nasıl yapılır, onu anlatacağım. İlk bakışta zor gibi görünen ama rahatlıkla yapabileceğiniz bu börek, bir kere denedikten sonra herkese ikram edebileceğiniz bir lezzet oluverir.

Hazır Yufkadan Su Böreği Malzemeleri

  • 1 paket taze yufka (taze olması önemlidir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Bir kalıp kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 8 bardak su
  • Üzeri için çörek otu veya susam

Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcın malzemelerini hazırlayarak bir kase içerisine rendelenmiş kaşar peynirini bekletin. Ayrı bir kaseye süt, yumurta ve sıvı yağı koyup özleşinceye kadar karıştırın. Fırın tepsisinin zeminini iyice yağlayın. Tüm parça halindeki yufkayı tepsiye açılmış bir şekilde, yanlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Tepsiye fazla gelen parçaları bıçak yardımıyla kesin. Harcı birinci kata boşluk kalmayacak şekilde bir fırça yardımıyla sürün ve ikinci ile üçüncü katı da aynı şekilde yapın.

Bu üç kattan çıkan parçaları bir kaseye ayırdıktan sonra kalan harcın içerisine atarak karıştırın. Ortasına bu yufka parçalarının olduğu harcın hepsini dökerek fırça yardımıyla iyice dağıtın. İç harç malzemesini, yani rendelenmiş kaşarı, üçüncü katın içerisine ilave ederek tepsinin her yerine dağıtın ve sonraki iki katı da sırasıyla süt harcını sürerek yerleştirin.

En son kata geldiğinizde kalan harcın içerisine son üç yufkadan çıkacak olan parça yufkaları ilave edin ve sürün. Son katı da yerleştirin. En üste, önceden ayırdığınız yumurta sarısının içerisine biraz yoğurt ilave edip iyice çırptıktan sonra üzerine çörek otu veya susam serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürmeden önce böreği kareler halinde kesmeyi unutmayın; pişirme işlemi olduktan sonra kesmek daha zor olacaktır. Dilerseniz yağlı bir görünüm için 250 gram kadar tereyağını eritip üzerine dökebilirsiniz. Ortalama yarım saat içinde pişecek olan hazır yufka su böreğimiz artık yemeniz için hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni