Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, birçok kişi bayramda hangi tatlıyı yapacağını düşünmeye başladı. Baklava yufkası açmak oldukça zahmetli bir iş olduğu için, bu yazıda hazır baklava yufkasından kolayca yapabileceğiniz bir şöbiyet tatlısı tarifi sunacağız.

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı İçin Malzemeler
  • 10 adet hazır baklavalık yufka
  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket vanilya
  • İçi için küçük bir kase yeşil Antep fıstığı

Üzeri İçin
  • Yeşil toz Antep fıstığı

Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbeti hazırlamakla işe başlayalım. Bir tencereye su ve şeker konulur, şeker iyice eriyene kadar orta kısık ateşte karıştırılır. Şekerli şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve limon suyu eklenir. Yaklaşık yirmi dakika kadar daha kaynatılmaya devam edilir. Şerbeti hazırlarken sürekli karıştırmak çok önemlidir; yeterince karıştırılmayan şerbet, tatlı üzerinde şekerlenme yapabilir. Şerbet koyu bir kıvama geldikten sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Diğer taraftan, orta boy bir tavada margarini veya tereyağını eriterek başlayabiliriz. Şöbiyetin muhallebisi için, normal büyüklükte bir tencereye süt konur ve üzerine irmik eklenir. Muhallebi koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Ocaktan indirmeye yakın yarım paket vanilya eklenerek birkaç kez daha karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Hazır baklavalık yufkalardan bir tanesi alınır ve tezgâhın üzerine serilir. Yufkanın üzerine eritilmiş margarin veya tereyağından biraz dökülür ve elle iyice yayılır. Bu işlem bütün yufkalar için tekrarlanır (sadece son yufkanın üzerine yağ sürülmez). Yağlanmış yufkalar üst üste konur ve keskin bir bıçakla kareler halinde kesilir. Her bir kare kesilmiş hamurun ortasına, hazırladığımız muhallebiden bir yemek kaşığı konur ve üzerine yeşil toz Antep fıstığı serpiştirilir. Kare hamurlar üçgen şeklinde kapatılır. Dileyenler, yeşil Antep fıstığı yerine dövülmüş ceviz, fıstık veya badem de kullanabilirler. Üçgen şeklinde kapatılan tatlılar, uç kısımları diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye dizilir. Bu, tatlıların açılmamasını sağlamak için çok önemlidir.

Daha önceden 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına konur ve üstleri iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar, sıcak olduğu halde ılık şerbet kepçeyle üzerine gezdirilerek dökülür ve şerbetini çekmesi beklenir. Servis tabağına alınan tatlıların üzerine tekrar yeşil toz Antep fıstığı serpiştirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri