Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır baklava yufkasından tatlı, malum ramazan geldi, bayanları ramazan bayramına nasıl bir tatlı yapsam düşüncesi sarmaya başladı, baklavalık hamur açmak bir o kadar zor ve zahmetli bir iş, bugün bizde bayanları bu zahmetten kurtarmak için, hazır baklavalık yufkadan yapımı oldukça kolay bir şöbiyet tatlısı tarifi vermeyi düşündük.

Hazır baklava yufkasından tatlı için Malzemeleri
  • 10 Adet hazır baklavalık yufka
  • 150 Gram margarin yağı veya tereyağı
  • 1 Su bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı kadar irmik
  • Yarım paket vanilya
  • İçi için Küçük bir kâse yeşil Antep fıstığı
Üzeri için
  • Yeşil toz halinde Antep fıstığı
Şerbeti için
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Hazır baklava yufkasından tatlı nasıl yapılır?

Tatlısıyı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlamakla işe başlayalım. Bir tencereye su ve şeker konulur, şeker iyice eriyene kadar orta kısılmış ateşte karıştırılır, şekerli şerbet kaynamaya başladıktan sora ocağın altı kızılır ve limon suyu eklenir, yirmi dakika kadar daha kaynatılmaya devam edilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, şerbeti hazırlanırken sürekli karıştırılması gerektiğidir, yeteri kadar karıştırılmayan şerbet şöbiyet üzerinde şekerlenme yapabilir, şekerlenme yapmaması için iyice eriyene kadar sürekli olarak karıştırılmalıdır. Şerbet koyu bir kıvama geldikten sonra ocaktan alınız soğumaya bırakınız. Diğer taraftan orta boy büyüklükte bir tava içerisinde, margarin veya tereyağını eritmeyle başlayabiliriz. Şöbiyet'in muhallebisi içinde, normal büyüklükte bir tencereye sütü koyup üzerine irmik eklenerek koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir, ocaktan indirmeye yakın yarım paket vanilya eklenerek bir iki sefer daha karıştırdıktan sonra, koyulaşması için soğumaya bırakılır.

Hazır baklavalık yufkalardan bir tanesini alıp tezgâhın üzerine seriyoruz, yufkanın üzerine erittiğimiz margarin yağından biraz döküyoruz ve elimizle iyice yufkanın üzerine yayıyoruz, bunu bütün hazır yufkalar için tekrarlıyoruz (Sadece son yufkanın üzerine margarin yağını sürmüyoruz), bu şekilde bütün margarin yağı ile yağladığımız yufkaları üst üste koyarak keskin bir bıçakla kare kesiyoruz. Her bir kare kestiğimiz hamurun ortasına, daha önce hazırladığımız muhallebi harcından bir yemek kaşığı koyup, üzerine yeşil toz Antep fıstığı serpiştirdikten sonra üçgen şeklinde kapatıyoruz. Bu arada toz yeşil Antep fıstığı yerine dövülmüş ceviz, fıstık veya bademde koyabilirler. Bu şekilde üçgen şeklinde kapattığımız tatlının uç kısımlarını diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye diziyoruz, burada uç kısımların diğerinin altında kalması açılmasını önlemesi bakımından oldukça önemlidir. Daha önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırına koyup üstleri iyice kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriyoruz, fırından çıkarıyoruz ve şöbiyetler sıcak olduğu halde ılık şerbeti kepçeyle üzerinde gezdirerek döküyoruz şerbetini çekmesini bekliyoruz, servis tabağına alıp üzerine tekrar yeşil toz halinde Antep fıstığı serpiştirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hazır Baklava Yufkasından Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri