Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Böreği

Kuru yufka böreği, börek denilince akla gelen içi bol malzemeli ve çeşitli lezzetlerden biridir. Sevilen tatların damak zevkine hitap eden kuru yufka böreği, herkesin tercih ettiği bir lezzettir. İsteğe göre yapılan iç harcı kıymalı, peynirli, sebzeli ve patatesli çeşitleri ile misafirlerinize sunabileceğiniz kuru yufka börekleri oldukça popülerdir. Toplum olarak hamur türlerini ve tatlılarını benimseriz ve bu lezzetlerden vazgeçmek mümkün değildir. Birçok kişi börek yapmayı ve tüketmeyi sever. Kuru yufka böreği, bazı kişiler tarafından kızartılarak, bazı kişiler tarafından ise fırında pişirilerek tercih edilir. Tercihler tartışılmaz, fakat sağlıklı olan yöntem fırında pişirmektir. Evde hazırlayacağınız kuru yufkalar, önceden yapılarak hazır bekletilebilir. Bu, kuru yufka böreğinizin canınız istediğinde hemen hazır olmasını sağlar. Kuru yufkadan yapılan böreğiniz çıtır çıtır olabilir.

Kuru Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet kuru yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 gr lor ve az tuzlu peynir
  • 6-7 dal maydanoz

Kuru Yufka Böreği Yapımı

Kuru yufkaları iki parça halinde fırın tepsisine dizin ve bir kap içerisine su doldurun. Fırın tepsisine koyduğunuz yufkayı iyice ıslatın. Islanan yufka altı ve üstü ıslanacak şekilde olmalıdır. Fırın tepsinizi yufkayı dizmeden önce biraz yağlamalısınız. Islatılan yufkayı yumurta ve sıvı yağ karışımını bir tabakta çırparak, tepsi içinde olan yufkaya bir fırça yardımı ile sürün. İkinci yufkayı tepsi içine alıp iki parça halinde ilk koyduğunuz yufka üzerine koyun ve onu da güzelce ıslatın. Islatılan ikinci yufkayı da yumurta ve yağ ile karıştırılmış olan malzeme ile fırça yardımıyla iyice sürün. Üzerine lor peyniri ve doğranmış maydanozlu harcınızı serpiştirerek diğer üç adet yufkayı da aynı şekilde yapım işlemlerini uygulayarak yerleştirin. En son yufka ile üstünü kapatarak elinizde kalan yumurta ve yağ harcını bolca sürerek iyice yufkaya yedirin. Fırınınızı önceden ısıtın ve 180 dereceye ayarlayın. Böreklerinizi fırına yerleştirin ve yaklaşık 45 dakika pişirin. Kızarmış olan kuru yufka böreğiniz yemeye ve misafirlerinize servis etmeye hazırdır. Fırına böreği atmadan önce isterseniz böreğinizi çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kuru yufka böreğinin tarihçesi, Anadolu'da uzun yıllardır yapılan ve özellikle kış hazırlıkları kapsamında kurutulan yufkaların değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu börek, aynı zamanda ekonomik ve pratik bir çözüm sunar. Ayrıca, böreğin iç harcını zenginleştirmek için ceviz, kuru üzüm gibi malzemeler de eklenebilir. Sağlıklı bir alternatif olarak tam buğday unundan yapılmış yufkalar da kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri