Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru yufka böreği, börek denilince akla gelen içi bol, malzemeli lezzetli ve bol çeşitli börekler gelir. Sevilen tatların damak zevkine hitaben tercih edilen kuru yufka böreği, herkesin tercihidir. İsteğe göre yapılan iç harcı kıymalı, peynirli, sebzeli ve patatesli çeşitleri ile hem misafirlerinize tercih edeceğiniz kuru yufka böreklerinden ikram edebilirsiniz. Toplum olarak hamur türlerini ve tatlılarını benimseriz. Bu lezzetlerden vazgeçmek mümkün değildir. Ayrıca birçok kişide börek tutkusu vardır. Yapılacak olan kuru yufka böreğini bazı kişiler kızartarak tercih eder. Bazı kişilerde fırında pişirmeyi tercih etmektedir. Tercihler tartışılmaz fakat sağlıklı olan ise fırında olanıdır. Evinizde yapacağınız hamur ile elde edeceğiniz kuru yufkalar önceden yapılarak evde hazır bekletilebilir. Bu demektir ki kuru yufka böreğiniz canınız istedikçe hazır sayılır. Kuru yufkadan olan böreğiniz çıtır çıtır yiyebilirsiniz.

Kuru yufka böreği için gerekli malzemeler
  • 5 adet kuru yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 gr lor ve az tuzlu peynir
  • 6-7 dal maydanoz
Kuru yufka börek yapımı: kuru olan yufkaların iki parça halinde fırın tepsisi dizin ve bir kap içerisine su doldurun ve fırın tepsisine koyduğunuz yufkayı ıslatın iyice ıslanan yufka altı ve üstü ıslanacak şekilde ıslatın. Fırın tepsinizi yufkayı dizmeden önce biraz yağlamalısınız. Islatılan yufkayı yumurta ve sıvıyağ karışımını bir tabakta çırparak tepsi içinde olan yufkaya bir fırça yardımı ile sürelim. İkinci yufkamızı tepsi içine alıp iki parça halinde tekrar ilk koyduğunuz yufka üzerine koyunuz ve onu da güzelce ıslatın. Islatılan ikinci yufkayı da yumurta ve yağ ile karıştırılmış olan malzeme ile fırça yardımıyla iyice sürün. Üzerine lor peyniri ve doğranmış olan maydanozlu harcınızı serpiştirerek diğer üç adet olan yufkaları da aynı şekilde yaptığınız işlemleri uygulayınız. En son olan yufka ile en son yufkaların üzerini kapatarak elinizde kalan yumurta ve yağ harcını bolca sürerek iyice yufkaya yedirin. Fırınınız önceden ısıtılmış olmalı 180 derecede ve böreklerinizi yerleştirin fırın içerisine yaklaşık 45 dakika yeterli olacaktır. Kızarmış olan kuru yufkadan olan böreğiniz yemeye ve misafirlerinize servis etmeye hazırdır. Fırına böreği atmadan önce isterseniz böreğinizi çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru Yufka Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri