Pastırmalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pastırmalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Yufka Böreği, pastırma etten tuzlanarak ve daha sonra da kurutularak hazırlanan bir yiyecektir. Pastırma içerisinde oldukça albümin bulunur. Albümin maddesi kanda bulunan proteinlerin neredeyse %60'ını oluşturur. Buda pastırmanın oldukça protein içeren bir yiyecek olduğunun kanıtıdır. Pastırma aynı zamanda bol kalorili bir yiyecektir. Börek içinde iç malzeme olarak kullanılması böreğe oldukça güzel bir tat bırakılır. Sabah kahvaltılarında sıklıkla tercih edilir.

Pastırmalı Yufka Böreği Malzemeleri
  • 4 adet hazır yufka
Yufkaları Islatmak için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
İçi için
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 100 gram böreklik yağsız ve tuzsuz peynir
  • 100 gram kaşar peyniri
Üzeri için
  • Yumurta
  • Çörek otu
Pastırmalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Pastırmalı yufka böreği için öncelikli olarak pastırmalar kesme tahtası üzerinde parmak kalınlığında ince şeritler şeklinde doğranır. Karıştırma kabında böreklik peynir çatal yardımıyla ezilir. Üzerine kaşar peyniri rendeyle rendelenir. Pastırmalar da ilave edilerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Diğer bir yandan yufkaları ıslatmak için bir kâsede yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Böreğin pişirileceği fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır. Fırın tepsisi yerine tercihe göre borcamda kullanılabilir. Tek yaprak yufka mutfak tezgâhına serilir. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır. Üzerine iç harçtan eşit miktarda serpilir. Yufkalar içe doğru rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo bıçak yardımıyla dört parçaya kesilerek fırın tepsisine alınır. Geri kalan 3 adet yufka içinde aynı işlem uygulanır. Tüm yufkalar fırın tepsisine dizilir. Bir adet yumurta küçük bir kâsede çırpılarak yumurta fırçası yardımıyla tüm yufkaların üzerine sürülür. Yufkaların üzerine çok az çörek otu serpilir. Pastırmalı yufka böreği önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında dinlenmesi için biraz beklenir. Daha sonra servis tabağına alınan pastırmalı yufka böreği sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Pastırmalı Yufka Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri