Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka tatlısı, Türk mutfağının zengin tatlılarından biridir. Toplumumuzda özellikle hamur işleri bakımından çok çeşitlilik bulunmaktadır ve farklı lezzetleri denemede ve yapmada büyük bir çaba gösterilmektedir. Yufka tatlısı da bu lezzetlerden biridir. Türk mutfağı, zengin yapısıyla birçok ülke insanı açısından ilgi odağı haline gelmiştir. Bölge bölge değişen yemek lezzetlerimiz ile her damak tadına hitap eden bir mutfağa sahibiz, bu da bizim için ayrı bir lütuftur.

Yufka tatlısı, lezzeti ile herkesin yapmak isteyeceği bir tatlı çeşididir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği yufka tatlısı için gereken malzemeleri sizlerle paylaşmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Yufka Tatlısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı zeytinyağı,
  • 2 su bardağı ceviz,
  • 3 paket yufka,
  • 2 su bardağı su,

Yufka Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler

  • 3 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • Yarım limon,

Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yufkaların taze olması gerektiğini belirtmek isterim. Eğer bulabiliyorsanız, köy yufkası kullanarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Yufkalarımızı birer birer fırın tepsisi üzerine açarak, içerisinde boş yer kalmayacak şekilde zeytinyağı sürüyoruz ve her kat için bu işlemi tekrarlıyoruz. Her iki yufka arasına ayrıca ceviz serpiştirerek yufkalar bitinceye kadar bu işlemi devam ettiriyoruz. Bütün yufkalar bittikten sonra, üzerinin kırmızımsı bir görünüm alması için mutlaka yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürmeliyiz. Böylelikle piştiğinde görünümü iştahınızı arttıracaktır. Hazırladığımız tepsiyi önceden 180 derecede ısıttığımız fırına koyarak ortalama yarım saat pişmesini bekleriz.

Bu arada, yufka tatlımızın hamuru pişerken biz de şerbetini yapmaya başlarız. Ocağın üzerine koyduğumuz tencereye suyu ekleyerek, şekerimizi ilave ederiz ve yarım limonun dış kabuğundan biraz rendeleyerek, biraz da suyundan sıkarak kaynatırız. Şerbetimiz özdeşleşinceye kadar kaynayacak ve gereken kıvama geldiğinde fırında yufkalarımız da pişmiş olacaktır. Büyük ihtimalle tepsiyi fırından çıkararak hazırladığımız şerbeti üzerine her yerine gelecek şekilde dökeriz. İşlem bittikten sonra tatlımızı rahatça servis edebilmek için bir bıçak yardımı ile kare şeklinde keseriz. Bu güzel ve basit tatlıyı herkesin yapabileceğini tekrar belirtmekte fayda var. Artık gelecek olan misafirlere rahatça ikram edebilirsiniz ya da bu Ramazan döneminde iftar yemeklerinin üzerine hafif bir tatlı olarak yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri