Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı

Baklava yufkasından irmikli tatlı, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, görünümü ile iştahları kabartan hem kolay hem de pratik bir tatlı türüdür. İçerdiği malzemelerin farklı olmasının yanı sıra yapımı ile oldukça kolay olması, bu tatlıyı herkesin rahatlıkla yapabileceği bir seçenek haline getirir. Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzete sahip olan tatlı, görünümü ile de son derece farklı ve göze hitap eden bir tatlı türü olma özelliğini taşır. Baklava yufkasından irmikli tatlının bir diğer farklı yanı ise hem yufka kullanılarak yapılması hem de bu özelliğinin yanı sıra ayrı bir kek hamuru yapılarak hazırlanmasıdır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra şerbetli bir tatlı türü olan baklava yufkasından irmikli tatlı, lezzeti ve görünümü ile sofranıza hem farklı bir tat sunacak hem de sofranızın daha zengin ve güzel görünmesine katkı sağlayacaktır. İşte son derece lezzetli ve görünümü ile göze hitap eden baklava yufkasından irmikli tatlının yapılışını beraber inceleyelim:

Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su

Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı Nasıl Yapılır?

Geniş bir tezgahın üzerine yufkaları serin ve sıvı yağı üzerinde biraz gezdirin. Daha sonra yağlanmış olan yufkaların üzerine irmikleri serperek her yerine eşit miktarda dökün. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz yufkaları elinizle büzerek birbirine yaklaştırın ve daha önceden yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine düzgün bir şekilde koyun. Tüm yufkaları bu yöntem yardımıyla fırın tepsisini dolduracak kadar yapıp dizin ve biraz üstlerine sıvı yağ gezdirin. Daha önceden ısıtmış olduğunuz fırında yufkaların üst kısmı biraz kızarana kadar bekletin.

Yufkalar bu şekilde kızarmaya başladığı zaman fırından alıp bir köşede soğumaya bırakın ve diğer taraftan tatlının kek kısmını oluşturacak olan hamuru hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı koyarak tüm malzemeleri iyice çırpın. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karışıma ilave edin ve bir süre karıştırın. Son olarak fındık içini ekleyin ve karışımı iyice harmanlayın. Artık kek hamurunuz kullanıma hazır hale gelmiştir.

Fırın tepsisinin içinde pişmiş halde bekleyen irmikli yufkaların üzerine kek hamurunu her yerine eşit miktarda gelecek şekilde dökün. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırın tepsisini bir köşede dinlenmeye bırakırken diğer taraftan da tatlının şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencerenin içine toz şeker ve su ekleyip iyice kaynayana kadar pişirin. Şerbet hazır hale gelince sıcak halde soğumuş olan yufkalı kekin üstüne dökün ve bir köşede yaklaşık yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. İyice şerbetini çekmiş olan tatlınızı dilimleyerek artık servise hazır hale getirebilirsiniz. İsteğinize göre fıstık ya da fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Baklava yufkasından irmikli tatlının yapılışı işte bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri