Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı yufka böreği; Haşhaş İç Anadolu bölgesinde çokça tüketilen bir besindir. Fazlası insanın uykusunu getirse de özellikle Afyon, Kütahya ve Eskişehir illerimizde sevilerek ve bol miktarda tüketilmektedir. Haşhaşın genelde kurutulmuş tohumu kavrularak ve ezilerek tüketilmektedir haşhaştan çeşitli tatlılar börekler çörekler yapılmaktadır. Ben de bugün sizlere haşhaşlı yufka böreğinin tarifini paylaşıyorum

Benim haşhaşla tanışmam eşimin iş nedeniyle Eskişehir'de bulunmamızla oldu. Eskişehir in Alpu ilçesinde canım komşularımın başının etini yiyerek birçok haşhaşlı hamur işi öğrendim. İçlerinde en pratik olanı haşhaşlı yufka böreği idi. Bu enfes böreği denediğinizde beğeneceğinizden eminim bu yüzden şiddetle tavsiye ediyorum.

Ayrıca besleyici ve doğurucu bir börek olması nedeniyle çocuklarınıza da iyi bir besin olacaktır. Ayrıca biz kadınlar misafirimiz gelecek oldu mu acaba ne yapsam diye düşünür dururuz. Bu yüzden misafirlerimize hazırlayacağımız servis tabağında da şık görünümü ve enfes lezzeti ile yer alacaktır. Bana tarifi anlatmak size de malzemeleri ayarlayıp yapmak düşer. Haşhaşlı yufka böreği için buyurun mutfağa.

Haşhaşlı yufka böreği için gerekli malzemeler
  • 5 adet günlük taze yufka,
  • 6 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım paket margarin,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı tane haşhaş veya susam,
Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı yufka böreği için ilk olarak haşhaş karışımını hazırlıyoruz. Haşhaş ezmesi alırken mutlaka kavrulmuş sarı haşhaş olmasına dikkat edin. Haşhaş ezmesini derin bir kâseye alıp içerisine sıvı yağı ve eritilmiş margarini ekliyoruz. Ardından toz şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bir adet yufkayı tezgâhın üzerine serip sigara böreği sararken kestiğimiz gibi üçken şekilde sekiz eşit parça şeklinde kesiyoruz. Her bir parçaya birer kaşık haşhaş karışımından sürüp rulo şeklinde sarıyoruz. Ardından rulo şeklinde sardığımız böreği yuvarlayarak tekrar sarıp yanmaz kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeler bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya tane haşhaş serpip önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz haşhaşlı yufka böreğini fırından çıkartıp dileğinize göre sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet şifa olsun.

Haşhaşlı Yufka Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri