Börek Tarifleri Hazır Yufkadan Börek, hamurun oklava ile açılan ince, yuvarlak hamur yaprağı veya hazır yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak değişik şekillerde pişirilebilen bir hamur işidir. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan börek, Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar ününü korumuştur. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, patates, kıyma, ıspanak ya da diğer çeşitli sebzeler konularak hazırlanır. Türkiye'nin dışında da sevilerek pişirilip tüketilmektedir ve Balkan ülkelerinde de yaygındır. Hazır Yufka ile Patatesli Börek İçin Malzemeler
Yufkaları Islatmak İçin
İçi İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Hazır Yufka ile Patatesli Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harç hazırlanmalıdır. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayın. Küçük ve küp küp doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Daha sonra üzerine baharatları, tuzu ve patatesleri ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Sıvı yağ, un ve sirkeyi bir kaba alarak çırpın. Yufkalardan birini tezgâha serin ve üzerine hazırlanan sostan 3-4 yemek kaşığı sürün. İkinci yufkayı da üzerine serin ve onun da üzerine hazırlanan sostan sürün. Yufkayı 12 eşit pizza dilimine bölün ve iç malzemeyi dilimlediğiniz yufkalara eşit şekilde paylaştırın ve sigara böreği gibi sarın. Tüm dilimler aynı biçimde sarıldıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ardından susam veya çörek otu serpin. 180 derece ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |