Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık yufkayla yapılan börek, gerçekten çok güzel ve lezzetli olur. Sıcakken ve soğukken de çıtırlığını kaybetmez. Akşam yemeklerinde ve çay saatlerinde sunabileceğiniz hazır baklavalık yufkadan yapacağınız kıymalı börek tarifi vereceğim.

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (500 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sade soda veya maden suyu
  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı böreğin üzerine sürülecek)
  • Susam

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek İçin İç Malzemeler

  • 500 gram az yağlı dana kıyması
  • 3 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber (isteğe göre)
  • Tuz
  • Maydanoz

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle baklavalık yufka böreğimiz için iç harcını hazırlayalım. Soğanları küçük doğrayalım veya çatal yardımıyla ezelim. Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra 500 gram kıymayı ekleyelim. Kıyma kavrulduktan sonra istediğimiz baharatları ekleyip ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonra maydanozları ince ince doğrayıp kıymalı harcın içerisine ekleyelim. Hazırladığımız börek içini soğuması için ayrı bir kaba alalım.

Böreğin sosu için eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, soda ve yumurtayı geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım. Baklavalık yufkaları 5'er adet olarak ayıralım. Hazırladığımız yufkaları tek tek açalım, hazırlanan sosu fırça yardımıyla baklavalık yufkalara sürelim. 5 tane yufkaya aynı işlemi yapalım. Uzun kenarlı olan kısma hazırladığımız iç harcını koyalım. İç harcını koyduktan sonra rulo halinde yapıp sıkı bir şekilde saralım. Tüm baklavalık yufkaları bu şekilde bitinceye kadar tekrarlayalım.

Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilen tepsiye dizelim. Hazırladığımız böreklerin üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Sonra üzerine susam dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tepsimizi yerleştirelim. Böreğimiz kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz piştikten sonra yumuşak olması için bir kaseye su koyup böreklerimizin üzerine serpip temiz bir bezle üzerini örtelim. 10 dakika dinlendikten sonra hazır baklava yufkasından yaptığımız kıymalı böreğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni