Baklava yufkasından nasıl gül böreği yapılır?

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, baklavalık yufkadan hazırlanan gül böreği hem görsel şölen hem de damak zevki sunuyor. Lor peyniri ve maydanozla hazırlanan nefis iç harcı, incecik yufkalarla buluşarak çıtır çıtır bir lezzete dönüşüyor.

20 Kasım 2025

Baklavalık Yufkadan Gül Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet baklavalık yufka
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet yumurta (iç harcı ve üzeri için ayrılacak)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harç Hazırlığı:

  • Lor peynirini bir kasede ufalayın
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını iç harca ekleyin
  • Tuzu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin

2. Yufkaları Şekillendirme:

  • Baklavalık yufkalarını tezgaha serin
  • Her yufkayı 8 eşit dilim olacak şekilde üçgen kesin
  • Her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı iç harç koyun
  • Yufkanın kenarlarını iç harcın üzerine katlayarak rulo şeklinde sarın
  • Ruloyu ortadan ikiye bükerek gül şekli verin

3. Pişirme Öncesi Hazırlık:

  • Fırın tepsisini yağlayın
  • Hazırladığınız gül böreklerini aralıklı olarak yerleştirin
  • Kalan yumurta sarısını üzerlerine sürün
  • Çörek otu ve susam serpin

4. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtün
  • İç harcı çok koymamaya dikkat edin
  • Gül şeklini vermek için ruloyu çok sıkı sarmayın
  • Sıcak servis yapmak için fırından çıkar çıkmaz tüketin

Not: İsteğe bağlı olarak iç harcına dereotu, nane veya kıyma ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;