Baklava yufkasından tatlı bir magnolia nasıl yapılır?

Baklava yufkasından yapılan tatlı bir magnolia tarifi, hafif ve lezzetli bir seçenek sunuyor. İnce yufkaların kullanımı, tatlıya kıtırlık ve estetik bir görünüm katıyor. Detaylı adımlarla bu özel tarifi deneyerek misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

21 Nisan 2025

Baklava Yufkasından Tatlı Bir Magnolia Nasıl Yapılır?


Magnolia, Türkiye mutfağında yer alan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Genellikle muhallebili bir tatlı olarak bilinse de, bu tarifte baklava yufkası kullanarak farklı bir dokunuş ekleyeceğiz. Baklava yufkası, ince yapısı sayesinde tatlıya hem kıtırlık hem de estetik bir görünüm kazandıracaktır. İşte baklava yufkasından tatlı bir magnolia yapmanın detaylı tarifi.

Malzemeler


  • 8 adet baklava yufkası
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı krema
  • Dilediğiniz meyve (muz, çilek, böğürtlen gibi)

Hazırlık Aşaması


1. Baklava Yufkalarının Hazırlanması

Baklava yufkalarını hazırlamak için öncelikle yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı eritilmiş tereyağı ile hafifçe yağlayın. Yufkaların üst üste konarak kullanılmasını sağlamak için her katı yağlamak bu aşamada önemlidir. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, yufkaların ortasına bir yuvarlak ya da kare bir kalıp yerleştirerek şekil verebilir ve yufkaları kalıbın kenarlarına doğru katlayabilirsiniz.

2. Yufkaların Pişirilmesi

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufkalar altın rengini alana dek, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen yufkaları fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

3. Muhallebi Hazırlığı

Bir tencerede sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilini karıştırın. Karışımı ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.

4. Krema Hazırlığı

Soğuyan muhallebiyi bir kaba alın ve üzerine çırpılmış kremayı ekleyin. İki malzemeyi spatula yardımı ile nazikçe karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

5. Magnolia'nın Hazırlanması

Soğuyan baklava yufkalarını küçük parçalar halinde kırın. Hazırladığınız muhallebi karışımının içine baklava yufkası parçalarını ekleyin ve karıştırarak tüm parçaların muhallebiyi kaplamasını sağlayın.

6. Servis

Hazırladığınız magnolia karışımını servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

- Magnolia tatlısını daha zengin bir lezzet için çikolata parçaları veya fındık ile zenginleştirebilirsiniz. - Baklava yufkası yerine normal yufka veya kedi dilli bisküvi de kullanabilirsiniz.- Tatlınızın üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Bu tarif ile baklava yufkasından tatlı bir magnolia hazırlamak oldukça kolaydır. Hem görselliğiyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni