Baklava Yufkasından Tatlı Bir Magnolia Nasıl Yapılır?Magnolia, Türkiye mutfağında yer alan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Genellikle muhallebili bir tatlı olarak bilinse de, bu tarifte baklava yufkası kullanarak farklı bir dokunuş ekleyeceğiz. Baklava yufkası, ince yapısı sayesinde tatlıya hem kıtırlık hem de estetik bir görünüm kazandıracaktır. İşte baklava yufkasından tatlı bir magnolia yapmanın detaylı tarifi. Malzemeler
Hazırlık Aşaması1. Baklava Yufkalarının HazırlanmasıBaklava yufkalarını hazırlamak için öncelikle yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı eritilmiş tereyağı ile hafifçe yağlayın. Yufkaların üst üste konarak kullanılmasını sağlamak için her katı yağlamak bu aşamada önemlidir. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, yufkaların ortasına bir yuvarlak ya da kare bir kalıp yerleştirerek şekil verebilir ve yufkaları kalıbın kenarlarına doğru katlayabilirsiniz. 2. Yufkaların PişirilmesiÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufkalar altın rengini alana dek, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen yufkaları fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. 3. Muhallebi HazırlığıBir tencerede sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilini karıştırın. Karışımı ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. 4. Krema HazırlığıSoğuyan muhallebiyi bir kaba alın ve üzerine çırpılmış kremayı ekleyin. İki malzemeyi spatula yardımı ile nazikçe karıştırarak homojen bir karışım elde edin. 5. Magnolia'nın HazırlanmasıSoğuyan baklava yufkalarını küçük parçalar halinde kırın. Hazırladığınız muhallebi karışımının içine baklava yufkası parçalarını ekleyin ve karıştırarak tüm parçaların muhallebiyi kaplamasını sağlayın. 6. ServisHazırladığınız magnolia karışımını servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler |