Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Milföylü Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü yufkalı börek, kahvaltıların vazgeçilmezi olan milföylü yufkalı börek farklı bir tat oluşturduğu için sofralarımızda oldukça sık tüketilen bir börektir. Bayanların özel günlerinde çay saatlerinde çayın yanında ikram ettikleri bu börek kolay yapımı ağızda dağılan gevrek tadıyla vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Şimdi bu milföylü görevimizin tarifine birlikte geçelim kolay gelsin.

Milföylü Yufka Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 Paket milföy
  • 6 Adet yufka
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 150 Gram tereyağı
  • Peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Susam veya çörek otu
  • 1 adet yumurta sarısı
Milföylü Yufka Börek Nasıl Yapılır?

Milföylü börek için ilk olarak tereyağını eriterek başlayalım. Eriyen tereyağını içine su ile sütü karıştırın. Yufkaya temiz düz bir masa veya tezgâhın üzerine serin üzerine bu karısından bir miktar sürün. Bir kapta peyniri rendeleyin içine önce kıyılmış maydanoz ve pul biberi katarak karıştırın. Sos sürülmüş yufkanın üzerine elinizle parçaladığınız milföyler i parça parça yufkanın üzerine elinizle atın. Yufkayı dört eşit parçaya bölün kesilen yufkanın geniş kısmı kendinize bakacak şekilde çevirin içerisine hazırladığınız iç harcı koyun. Elinizle yufkanın sivri ucundan geniş ucuna doğru yuvarlayın kıvrımları boşta kalan kıvrımları birbirine kavuşturup birleştirin. Fırını 180 derece önceden ısıtın fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt koyarak yaptığınız milföylü börekleri kabarma ihtimalini göz önünde bulundurarak aralarında boşluk kalacak şekilde yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını içerisine susam veya çörek otu ekleyerek üzerine sürün. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar takip ederek pişirin. Sıcak olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Milföylü Yufka Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni