Kuru yufkadan tavuklu börek nasıl yapılır?

Kuru yufkanın pratikliği ile tavuklu harç mükemmel bir lezzet buluşmasına dönüşüyor. Ev yapımı börek sevenler için hem kolay hem de doyurucu bir tarif, sunum önerileriyle sofraları şenlendirecek nitelikte.

20 Kasım 2025

Kuru Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet kuru yufka
  • 500 gram tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Üzeri için: 1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı

Yapılışı:


  • İlk olarak tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Haşlanmış tavuk, kavrulmuş soğan, lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları bir kasede karıştırın.
  • Kuru yufkaların her iki tarafını da hafifçe ıslatıp yumuşamasını sağlayın (su veya süt kullanabilirsiniz).
  • Yufkaları tezgaha serip iç harcı eşit şekilde yayın. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Börekleri istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok ıslatmamaya dikkat edin, aksi halde yırtılabilir.
  • İç harcı fazla sulu yapmamaya özen gösterin.
  • Daha lezzetli olması için iç harcına bir miktar kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine su serperek daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;