Közlenmiş patlıcanlı yufka böreği nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanın lezzetiyle yufkanın çıtırlığını birleştiren bu nefis börek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniğiyle geleneksel tatları modern sunumla buluşturan bir tarif.

20 Kasım 2025

Közlenmiş Patlıcanlı Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 6 yaprak yufka
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için: 1 yumurta ve susam

Hazırlık Aşaması:


  • Patlıcanları önce yıkayıp kuruladıktan sonra, doğrudan ocak üzerinde veya fırında közleyin. Kabukları kararıp yumuşayınca, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Doğranmış patlıcanları, ufalanmış beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Börek Yapılışı:

  • Yufkaları tezgaha serip her birinin üzerine hafifçe sıvı yağ sürün.
  • İki yufkayı üst üste koyup, hazırladığınız patlıcanlı harçtan yufkanın bir tarafına yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;